Back

Back

Wednesday 15 November

URO – Skeiv kunstutstilling

19:00 - 22:30

Tøllefsenhjørnet

Kunstnerkollektivet Pride Art presenterer et utvalg fra skeiv histories 3 mest betydningsfulle utstillinger.
«URO» ble vist i Galleri Nord-Norge i september under Harstad Pride. Nå vises deler av den i en reproduksjonsutstilling på Tøllefsenhjørnet. Noe av utstillingen vil også vises på Nordnorsk Kunstmuseum i pride-uken.
VELKOMMEN til åpningsarrangement onsdag 15/11 kl 19!
(se åpningstider under)
«SKAPE(T) – Undergrunnsstemmer og frigjøringskamp i skeiv kunsthistorie», en av verdens første skeive kunsthistoriske utstillinger utarbeidet av Pride Art i samarbeid med kvinneverkstedet SFINXA og Oslo Bymuseum. Først satt opp på Oslo Bymuseum i Skeivt kulturår 2022 og vandret videre til en rekke seniorsentre i Oslo.
«QUEER SPIRIT – Fortellinger om skeiv tro, spiritualitet og meningen med livet», først satt opp på Stiklestad Nasjonale Kultursenter som årets Olsokutstilling før den har vandret videre til en rekke kirker omkring i landet.
«KAMPEN FORTSETTER», en kollektivutstilling som årsdagen etter terrorangrepet mot skeive 25. juni 2022. Bildene reflekterer rundt hva terrorisme og hverdagsterror har gjort med oss og skeives perspektivet på veien fra angrep til frigjøring.
Verkene viser alt fra opprør, kampvilje, sorg til humor, livsglede og omsorg, i alle regnbuens farger. Utstillingene har blitt vist på en rekke kunst- og kulturinstitusjoner, kirkebygg samt pride-festivaler rundt om i Norge og blitt både bejublet og omstridt og ansett som viktig arbeid i kampen mot fordommer, diskriminering og hat mot skeive og en måte å berøre på som vekker forståelse og innsikt i skeive menneskers liv og virkelighet.
ÅPNINGSTIDER: 15. november til 19. november
Onsdag – torsdag: 07.30 – 22.30
Fredag: 07.30 – 00.00
Lørdag: 10.00 – 00.00
Søndag: 11.00 – 18.00