Back

Back

Wednesday 13 November

Tromsø Filmklubb: FREDDY’S HEVN

21:00 - 22:30

Verdensteatret (map)

Kultklassikeren Freddy’s hevn er andre film i serien om den ikoniske skrekkfilmskurken Freddy Krueger. Fem år har gått siden hendelsene i første film. Freddy, som tilsynelatende døde i forrige film, begynner å dukke opp i marerittene til tenåringen Jesse. I filmen følger vi en ny gruppe ungdommer som kommer ansikt til ansikt med “the man of your dreams” og tas av dage på grusomme og oppfinnsomme måter.

 

Filmen fikk blandet mottakelse av kritikerkorpset da den kom ut i 1984. I senere tid har den oppnådd kultstatus, mye på grunn av sin homoerotiske subtekst. Buzzfeed har kalt filmen “The gayest horror film ever made”.

 

Filmen kom ut i en tid der den offentlige samtalen rundt homoseksualitet var overskygget av aidsepidemien og preget av en sterk homofobi. Robert Englund har i intervjuer trukket frem filmens “åpenbare” seksuelle billedbruk og filmen er den eneste i serien med en mannlig hovedperson. Mark Patton som spiller Jesse er selv åpent homofil og har i intervjuer spøkefullt titulert seg som filmhistoriens første mannlige “scream queen”.

 

Tekst: Bjørnar Gärtner

 

Arrangør: Tromsø Filmklubb og Tromsø Arctic Pride
Sted: Verdensteateret
Tidspunkt: 21:00 – 22:30
Pris: Gratis

Aldersgrense: 18 års aldersgrense

 

English text will come soon

 

Details

Host: Tromsø Filmklubb and Tromsø Arctic Pride
Where: Verdensteateret
Time: 21:00 – 22:30
Price: Free

Age limit: 18 years age limit