Back

Back

Wednesday 9 November

Thelma

21:00 - 23:00

Verdensteatret Kino (map)

Buy tickets

Etter å ha blitt tatt opp ved et universitet i Oslo mot sine foreldres vilje, forlater Thelma for første gang den isolerte vestlandske landsbygda for å starte et nytt liv. Når hun får et anfall på lesesalen hjelpes hun av Anja, som er like åpen, utadvendt og utforskende som Thelma er innesluttet og avventende.

 

Mellom dem oppstår et vennskap som i løpet av kort tid leder til noe mer – noe som blir svært problematisk for Thelma, som kommer fra et svært kristent hjem og som fortsatt i en viss grad kontrolleres av sine foreldre. Etter hvert som forholdet utvikler seg skjer også noe med Thelma: Anfallene kommer hyppigere, og uforklarlige og skremmende ting skjer mens anfallene pågår. Gradvis kommer det frem at det er ting i fortiden som kan forklare foreldrenes kontrollbehov og også Thelmas reaksjoner på fremstøtene til Anja.

 

Triers stjernegalleri både foran og bak kamera (flere av de som har medvirket på hans tidligere filmer har vært med også her) har bidratt til en mesterlig utført film om å finne seg selv, sin plass i tilværelsen og om å ta oppgjør med fortiden.

 

Den ble den norske Oscar-kandidaten for beste fremmedspråklige film i 2017. Den ble også nominert til flerfoldige priser i Norge og internasjonalt, og vant flere av dem.

 

 

Filmen vises i samarbeid med Tromsø Filmklubb.

Buy tickets