Back

Back

Wednesday 17 November

HEDWIG AND THE ANGRY INCH

21:00 - 22:30

Verdensteatret Kino (map)

Buy tickets

Dette er en glamrockeopera fortalt som pseudo-dokumentar.

 

Hansel Schmidt, en ung mann fra Øst-Berlin, forelsker seg i en amerikansk soldat. To menn kan ikke gifte seg og reise til USA sånn uten videre – Berlin-muren står fortsatt og fordommene er sterke. For å kunne reise til det forjettede USA som mann og kone må Schmidt gjennomføre en kjønnsbekreftende operasjon. Den går til helvete, og Schmidt ender opp med en «angry inch» mellom beina. Hansel er blitt til Hedwig.

 

Etter hjemkomsten til USA stikker soldaten av med en annen gutt. Hedwig blir forbannet og vier seg til musikken. Og musikken i denne filmen er fantastisk; den deprimerende fortellingen løftes av lystig og energisk rock. Låtene handler om usikkerhet, kjærlighet, frustrasjon og kropp. Hedwig legger ut på turne med backingbandet The Angry Inch og synger om sitt bisarre liv til gamlinger som holder for ørene.

 

Regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver John Cameron Mitchell skrev boka, satte den opp som musikal og laget filmen. I hovedrollen er han karismatisk og sårbar, og Mitchell klarer å formidle usikkerheten, ulykkeligheten, og hele det følelsesmessige spekteret til filmens kompliserte hovedperson.

Filmen vises i samarbeid med Arctic Pride.

Buy tickets