Back

Back

Monday 7 November

20:30 Fabiana

20:30 - 21:59

Verdensteatret Kino (map)

Buy tickets

Fabiana er en dreven langtransportsjåfør, og en mester som har erobret veier og elskerinner i det brasilianske innlandet i 30 år.

 

Fabiana er også transseksuell og tar rollen og møtet med andre barske sjåfører med den største selvfølge. Regissør Brunna Laboissière blir med på det som angivelig er siste tur, før Fabiana skal pensjonere seg, og får adgang til både lett leverte betroelser, samt også en mer nyansert fortelling gjennom den nåværende kjæresten Priscilla.

Brunna Laboissière har sin utdannelse i arkitektur og urbanisme fra Universitetet i São Paulo og har i en rekke år hatt roller i filmproduksjon, som fotograf og skriptforfatter, og med Fabiana, som er hennes første film, også som regissør.

 

DEL AV FILMSERIEN MY VOICE YOU CAN’T HEAR

Fabiana inngår i en filmserie kalt My Voice You Can’t Hear/Tonen du ikke vil høre, som ønsker å utforske kjønnsbrytende trans- og ikke-binære identiteter innenfor ulike ikke-vestlige sammenhenger og fortellertradisjoner. Serien er kuratert av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem for kunstprodusenten TrAP og er et samarbeid med Salam, Nasjonalmuseet og cinematekene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

 

 

Denne programposten er et samarbeid mellom Verdensteatret Cinematek, Arctic Pride og Tromsø Internasjonale Filmfestival. For mer info om samarbeidet, se her: https://www.verdensteatret.no/arkiv/tema/29828

Buy tickets