Back

Back

Tuesday 8 November

18:00 Nelly & Nadine

18:00 - 19:33

Verdensteatret Kino (map)

Buy tickets

Møtet i Ravensbrück konsentrasjonsleir i 1944 ble begynnelsen på en livslang historie om forbudt kjærlighet.

 

Magnus Gerttens dokumentar begynner med gamle arkivbilder fra Malmö havn. På bildene ser vi overlevende fra andre verdenskrig som har sittet i konsentrasjonsleire og ankommer Sverige i dårlig forfatning. Særlig en kvinne ved navn Nadine fanger oppmerksomheten og gjør at Gertten vil vite mer om hvem hun var og hvordan livet ble videre. Resultatet er et puslespill som viser hvor mange brikker som må på plass for at man skal kunne se hele bildet.

Sporene leder til Ravensbrück konsentrasjonsleir der Nadine stiftet bekjentskap med Nelly i 1944, noe som ble begynnelsen på et livslangt forhold med forbudt kjærlighet. Gertten blir kjent med Nellys barnebarn Sylvie som åpner kisten på loftet med postkort, bilder og hjemmevideoopptak. Sånn blir Sylvie endelig kjent med sin bestemor, og i den forlengelse; Nadine.

To foregangskvinner som sto opp mot datidens normer trer sterkere og sterkere frem ettersom puslespillet legges, og resultatet er en fantastisk kjærlighetshistorie mellom to kvinner fra ulike kulturer som fant hverandre i det aller mørkeste og holdt sammen i tykt og tynt.

 

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

 

DEL AV FILMSERIEN MY VOICE YOU CAN’T HEAR.

 

Nelly & Nadine inngår i en filmserie kalt My Voice You Can’t Hear/Tonen du ikke vil høre, som ønsker å utforske kjønnsbrytende trans- og ikke-binære identiteter innenfor ulike ikke-vestlige sammenhenger og fortellertradisjoner. Serien er kuratert av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem for kunstprodusenten TrAP og er et samarbeid med Salam, Nasjonalmuseet og cinematekene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

 

Denne programposten er et samarbeid mellom Verdensteatret Cinematek, Arctic Pride og Tromsø Internasjonale Filmfestival. For mer info om samarbeidet, se her: https://www.verdensteatret.no/arkiv/tema/29828

Buy tickets