Back

Back

Friday 17 November

13:00 Ja takk, alle tre! Det tredje kjønn – den nye skeive kampen? (NO) / Buot golbma, giitu! Goalmmát sohkabealli – dat ođđa doarrun bonjuolbmuide? (NO)

13:00 - 14:00

Storgata Camping (map)

Hva er egentlig det tredje juridiske kjønn? Hvem er det så viktig for? Og hvorfor er Norge en global sinke i innføringen av denne valgmuligheten?

 

 

 

Foreningen Sex og Politikk inviterer til en opplysende debatt rundt temaet, der blant andre stortingsrepresentantene Grunde Almeland (V) – som for øvrig stilte spørsmål om opprettelsen av et tredje juridiske kjønn på Stortinget – og Kamzy Gunaratnam (Ap) deltar.

 

 

 

Innledere til møtet er representanter fra Sex og Politikk sine regionskontor i deler av verden der 3. juridiske kjønn allerede er innført, vil innlede om erfaringene fra disse regionene med egne identitetspapirer for ikke-binære og muligheten for å sette X i passet, i tillegg til M og F.

 

 

 

Fra Latin-Amerika kommer representanten fra Sex og Politikk og IPPF sitt Amerika-kontor, som selv er ikke-binær, og som vil dele erfaringer fra Argentina, Colombia og Chile, som alle innførte en 3. juridiske kjønnskategori i 2021.

 

 

 

IPPFs globale mangfoldskoordinator Sonal Giani, som har mange års erfaring fra skeiv og skeive organisasjoner i India og Sør-Asia, deler erfaringer fra den regionen hvor flest land har innført 3. juridiske kjønn: Nepal som var først i 2007, India i 2014 og Pakistan som innførte 3. juridiske kjønnskategori i passet og identitetspapirer i 2019.

 

 

Mii lea rievtti mielde dat goalmmát juridihkalaš sohkabealli? Geasa lea dat nu dehálaš? Ja manne lea Norga globálalaš veahtu ásahit dán vejolašvuođa?