Back

Back

Arctic Pride 2019: Klubbdiva fra New York til Tromsø Arctic Pride

Divaen Shequida kommer til Tromsø fra New York med et forrykende show under Tromsø Arctic Pride, som er tilbake i november med et bredt og fargerikt program.

 

 

Siden begynnelsen i 2014 har Tromsø Arctic Pride vokst fra år til år, og i fjor deltok rundt 6000 mennesker i paraden den andre uken i november. Suksessen med å invitere en artist i verdensklasse gjentas i år med dragdivaen Shequida som kommer fra New York for et sceneshow med drag, opera og annen musikk. Styreleder i Tromsø Arctic Pride, Øivind Ballovarre Østbø er strålende fornøyd med bookingen.

 

Legende i drag
– I år er det 50 år siden homofile og andre skeive tok til gatene i New York for å protestere mot trakassering fra politiets side på utestedet Stonewall Inn. Dette regnes som starten på den moderne pride-bevegelsen og priden har derfor historie som årets tema. Vi er derfor utrolig glade for å få en stjerne fra nettopp New York til Tromsø.

 

Shequida er operautdannet og ifølge styrelederen er hun både morsom, sjarmerende og en dyktig danser. Hun regnes som en av de virkelig store legendene innen drag-miljøet i USA og kommer til å fylle hotellet The Edge med sitt show.

 

– Vi er utrolig glade for å følge opp fjorårets store show med et fantastisk opplegg lørdag 16. november. Flere artister bidrar også til festaften, det kommer til å bli en unik kveld. Men Tromsø Arctic Pride har et fyldig program ellers i uka 11-17. november, sier Østbø.

 

Debatter og utstillinger
– Vi byr på alt fra boklansering, skeiv kveld på museet, dragbingo, foredrag og regnbuemesse. Samarbeidet med Amnesty i Tromsø fortsetter med et spesielt blikk på situasjonen i Polen. For oss er det viktig å sette fokus på situasjonen til skeive både lokalt og andre steder. Vi er også utrolig stolte over Tromsø museum som stiller med fotoutstillingen Queering Sapmi og en skeiv aften på museet, sier styrelederen.

 

Paraden trekkes også fram som et høydepunkt og er blitt en folkefest for byen. I fjor gikk 6000 i Tromsøs gater, og man satser på full oppslutning også i år. Østbø oppfordrer foreninger og grupper som vil delta til å ta kontakt via nettsiden til festivalen.

 

– Det går en linje fra New Yorks Stonewall til Tromsøs prideuke. Vi ønsker åpenhet, synlighet, stolthet og en utfordring av samfunnets vante normer, og med årets program synes jeg vi er langt på vei, avslutter Østbø.

 

Kontaktpersoner:
Pressekontakt: Lars Åke Andersen, larsaake@gmail.com, telefon 95763568

Styreleder i Tromsø Arctic Pride: Øivind Ballovarre Østbø, Oivind.Ostbo@remiks.no, telefon 481 25 203