Back

Back

Bygdepride – Lakselvbukt Pride 2023!

30. juli 2023 var det en historisk og viktig dag i Lakselvbukt, tidenes første bygdepride i Tromsø Kommune! Komplett med håndlaget banner, pølser og en regnbuekake stilte rundt 52 personer til støtte for Bygde Pride, fra Lakselvbukt og ellers fra Troms. Walborg, Marny & Tanja tok initiativet og begynte planleggingen i sommer og laget en parade og et flott arrangement!

 

Styremedlem Arja og hennes partner Stanley bidro med blant annet å kutte frukt!

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

 

Arctic Pride tok gjerne imot invitasjonen om å være en del av denne historiske dagen og tok med seg seks medlemmer til å hjelpe til med oppsett. Arctic Pride liker og tror på å samarbeide og støtte hver gruppe som er forpliktet til å forbedre representasjonen og stoltheten i regionen.

 

Walborg holdt åpningstale før flaggheising!

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

 

Arrangementet startet med en velkomsttale fra en av arrangørene, Walborg, som offisielt startet dagens festligheter. Pride-flagget ble deretter heist av Marny & Tanja, så begynte paraden.

 

Flaggheising før paraden!

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

«Å få muligheten til å dokumentere og være tilstede for tidenes første Brygde Pride, betyr så mye for meg. Det vil være så viktig om 5, 10, 20 år å se hvor det hele startet.” sa Court Ropp, Social Media Manager for Arctic Pride, som var en av de som ble med innover til Lakselvbukt for markeringen.

 

Paraden gikk gjennom Lakselvbukt sentrum!

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

 

Selv om det var enkelt, var det mektig. Anført av Arctic Pride tok paraden veien ned hovedgaten i Lakselvbukt. Musikk, bobler og «Happy Pride!» fylte gaten. Folk kom ut av husene sine for å juble, syklister stoppet og vinket, og til og med byfolk på matkroken viste sin støtte.

 

Fellesbilde før paraden gikk videre!

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

 

En motiverende og emosjonell tale holdt av Vilde Mari Guttormsen som fortalte om viktigheten av denne dagen og hvorfor det er viktig å ha et pride-arrangement, selv i de minste byene.

 

Vilde talte til de oppmøtte etter paraden!

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

 

Etterfulgt av Lars Kaupang, som snakket om hvor viktig dette er og hvordan han gjerne skulle sett dette når han vokste opp.

 

Festivalsjef for Arctic Pride, Lars, holdt avslutningstalen for dagen.

Bilde: Court Ropp / Arctic Pride

 

Det ligger flere bilder i galleriet under Lakselvbukt Pride.