Back

Back

Arctic Pride utvider staben – Kjetil vil gjøre en innsats

Festivalsjef Lars Kaupang får en hjelpende hånd når Kjetil Kornelius Kviteberg trer inn som produsent hos Arctic Pride.

Kjetil Kornelius Kviteberg (til venstre) er ny produsent hos Arctic Pride og skal gi Lars Kaupang hjelp og støtte i å arrangere festivalen. (Foto: Lars Åke Andersen)

Kjetil Kornelius Kviteberg (til venstre) er ny produsent hos Arctic Pride og skal gi Lars Kaupang hjelp og støtte i å arrangere festivalen. (Foto: Lars Åke Andersen)

 

Det er mange som bidrar til at den skeive festivalen i Tromsø går av stabelen i november. Frivillige, programkomité, samarbeidspartnere og styret gjør alle en stor innsats.

 

Festivalsjefen er den som holder i alle tråder, men med over 90 programposter i festivalprogrammet har Lars og styret sett et behov for jevnlig hjelp gjennom hele året. Nå kommer Kjetil Kornelius Kviteberg (29 år) inn med hjelpende hender og et klart hode.

 

Hovslager og nysgjerrig

­ – Jeg er en gladlaks som liker å ta muligheter, sier Kjetil over en kaffe. Han er 29 år og opprinnelig smed og hovslager, men fant tidlig ut at han likte bedre å jobbe med mennesker.

 

Etter oppvekst i Lyngen har Kviteberg vært innom helsesektoren, forsvaret, fiskerinæringa og møbelbransjen som salgssjef.

 

Kjetil Kornelius Kviteberg fra Lyngen er glad i å jobbe med mennesker og ønsker at unge skal bidra for å bringe arven fra de som har gått foran videre. (Foto: Lars Åke Andersen)Kjetil Kornelius Kviteberg fra Lyngen er glad i å jobbe med mennesker og ønsker at unge skal bidra for å bringe arven fra de som har gått foran videre. (Foto: Lars Åke Andersen)

 

– Jeg er ekstremt lærevillig og nysgjerrig på folk. Gjennom pride kan jeg jobbe for at andre får det litt bedre. Det jeg gleder meg mest til er å se engasjementet og inkluderingen som festivalen gir, og spesielt paraden. Det var sterkt å gå i toget i Oslo etter skytinga som skjedde under festivalen i fjor, og det viser at kampen ikke er over, sier Kjetil.

 

Den nye produsenten trekker fram de som har gått foran i homokampen, og at han ønsker å fortsette i den gode ånden for det skeive fellesskapet. Arbeidsoppgaver vil variere, men booking, logistikk og planlegging av arrangementene vil være viktige gjøremål, pluss møter med samarbeidspartnere og følge opp alt som skal til for at festivalen kommer vel i havn.

 

 

Skal sparre og dele ideer

Kviteberg er vokst opp i Lyngen, der frivillighetsånden råder. Han har vært aktiv i grendelag og andre foreninger, og sier at han tar med seg den sterke dugnadsånden til festivalen.

 

 Det er viktig at vi unge holder liv og jobber for fellesskap og samhold, sier Kjetil.

 

Festivalsjef Lars Kaupang sier at det nå også er en liten reise for han å gi litt mer slipp på arbeidsoppgaver, men at det er flott å ha ekstra hender, føtter og hode med Kjetil på plass. Det å sparre ideer og dele innsatsen letter litt på byrden. Lars skal fortsatt være aktiv og festivalens ansikt utad.

 

Festivalsjefen sier han gleder seg til å se Kjetil i gang med å organisere og dra arrangementer i land. Planlegginga av høstens festival er godt i gang, og i midten av november skal nitid planlegging gi fruktbare resultater.

 

– Jeg har fått litt større sinnsro etter Kjetil kom, smiler Lars.

 

_______________________________________________________________________________________

Fakta om Arctic Pride

 

I år er datoen 13.-19. november.

Arctic Pride arrangerer årlig en festival i Tromsø som ønsker å skape en trygg og inkluderende møteplass for alle som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Første pride i Tromsø ble arrangert i 2015.

 

Festivalen jobber for inkluderende holdninger og motarbeider diskriminering og forfølgelse av skeive, uavhengig av kulturell bakgrunn og med et fokus på menneskerettigheter.

 

I tillegg ønsker festivalen å belyse spørsmål knyttet til kjønns- og seksualitetsmangfold for både arktiske urbefolkninger og innbyggere i nordområdene. Foreningen Fri står bak pride-festivalene i Norge.

 

Tekst og foto: Lars Åke Andersen